Вона відправила в духовку сuрi яйця прямо в шкаралупі! Такого результату ніхто не очікував ..

Класичний англійський сніданок обов’язково включає в себе смажені або  варені яйця . Ця традицію давно перейняв весь світ, адже ранкова їжа має бути поживною, корисною, а головне – легкої та швидкої в приготуванні. До того ж різноманітність  страв з яєць приємно радує.

Сьогодні  «З Смаком»  поділиться з читачами хитрощами, якими користуються кухарі для створення дивовижних омлетів і інших шедеврів, де роль головної скрипки відведена яйцям. Можливо, з деякими ви вже знайомі, а може, і свої запропонуєте? Пишіть в коментарях.

Хитрощі приготування яєць

  1. Духовка замість плити
    Щоб не захаращувати плиту зайвої каструлею з яйцями, можна «відварити» їх в духовці. Викладіть яйця в форму для кексів і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин, потім помістіть в крижану воду для охолодження. Десяток, а то і більше зварених круто яєць готові!
  2. Небанальна подача
    Щоб яєчня не розтікалася по всій сковороді, використовуйте їстівні формочки з болгарського перцю, цибулі або хліба. Смачно, ефектно і надзвичайно ароматно!
  3. Пляшка в допомогу
    Відокремити жовток від білка допоможе пластикова пляшка. Вбийте необхідну кількість яєць в миску, злегка натисніть на пляшку і піднесіть горлечко до жовтка, потім розправте пляшку: вона швидко втягне цілий жовток.
  4. Жовток в центрі
    Фаршировані яйця готувати простіше, якщо варений жовток буде знаходиться в центрі яйця, та й виглядати страва буде смачніше. Для цього коробку з яйцями завчасно поставте на бік, а через 12 годин можете їх варити.
  5. Яйця і канцелярські кнопки
    Прикро, коли половина вареного яйця залишається в шкаралупі! Щоб цього не сталося, яйця кімнатної температури слід акуратно проткнути голкою. Зробити це слід так, щоб шкаралупа не тріснула. Помістіть проколоті яйця в окріп і варіть як зазвичай. Ні, нічого не витече: на тупому кінці яйця знаходиться порожній простір, яке захистить вміст.
  6. Акуратний розріз
    Акуратно розрізати яйце точно навпіл допоможе ложка, а ніж слід змочити в воді, щоб до нього не прилип жовток.
  7. Містер омлет
    Приготувати повітряний омлет можна не тільки на сковороді або в духовці, а й іншими цікавими способами. Зробіть суміш з яєць, молока, спецій, сиру, шинки, зелені. А для приготування омлету використовуйте вафельницу або пакет. Всі тонкощі варіння омлету в пакеті дізнайтеся  тут .

Сподіваємося, що ці Лайфхак полегшать приготування ваших смачних страв і допоможуть дивитися на сам процес трохи ширше. Якщо вам сподобалася ця стаття, обов’язково поділіться  безцінними порадами  з друзями!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *