Теpмlнoв0! Позакривайте вікна! 0сoблuвo це стосується Киян і тих, хто з маленькими дітьми, а такоже мешканців області

Сьогодні, 4 квітня, о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в чорнобильській зоні відчуження поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла лісова пожежа на площі 20 га.

О 14:30 та о 14:53 два літаки АН-32П ДСНС вилетіли з м. Ніжин для гасіння пожежі, а о 15:33 до місця події вилетів гелікоптер ДСНС МІ-8.

Всього до гасіння пожежі залучено понад 90 вогнеборців та 18 одиниць техніки, з них від ДСНС 40 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки. Працює авіація.

Додатково до місця пожежі слідують 9 одиниць техніки та 40 рятувальників. Створено резерв сил і засобів ДСНС.

Гасіння пожежі ускладнюється підвищеним радіаційним фоном на окремих ділянках горіння. Загрози населеним пунктам немає.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили про перебіг ліквідації пожежі, яка триває в зоні відчуження і зоні безумовного (обов’язкового) відселення навколо Чорнобильської АЕС.

Як мовиться в повідомленні станом на 17-у годину, до місця верхової лісової пожежі поблизу села Володимирівка прямують додаткові сили і техніка рятувальників – іще 40 осіб і 9 одиниць техніки.

Раніше в ДСНС повідомляли, що до гасіння пожежі, яка спалахнула на площі в 20 гектарів, були залучені 91 пожежник і 18 одиниць техніки, а також пожежна авіація. В повідомленні згадано про виліт до місця пожежі двох пожежних літаків Ан-32П і вертольота Мі-8.

Інформація про пожежу вперше надійшла о 13:22, мовиться в повідомленні.

У ДСНС звертають увагу, що гасіння пожежі ускладнене через підвищений радіаційний фон на окремих ділянках горіння. Але загрози від неї населеним пунктам немає, запевняють рятувальники.

Цими днями вони звітують про велику кількість пожеж у природних екосистемах у різних місцях України. Зокрема, тільки серед повідомлень ДСНС за 4 квітня є інформація, що протягом попередньої доби буди погашені 43 такі пожежі в Чернігівській області, що охопили площу понад 256 гектарів, і 70 таких пожеж на площі в 100 гектарів у Житомирській області.

Київська служба порятунку, зі свого боку, інформує, що лише за останню добу в Київській області було ліквідовано 124 пожежі на площі 135 гектарів. А на території самого міста Києва за останні 12 днів було зафіксовано 144 пожежі в екосистемах на площі понад 30 гектарів, із них деякі ще тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *